Facebook beklager for å ha beholdt videoer du aldri har lagt ut

Hvis det ikke var klart før Cambridge Analytica skandalen, er det veldig klart nå: Facebook lagrer mye informasjon om hver bruker. Men det du kanskje ikke har innsett, er det sosiale nettverket selv beholder en kopi av alle videoene du bestemte deg for å legge ut men slettet i stedet.

I forrige uke rapporterte Select All at Facebook-arkivene inneholdt referanser til videoer som brukere hadde registrert, men bestemte seg da for ikke å publisere offentlig og i stedet slettet. Det viser seg at du kanskje har slettet disse videoene, Facebook gjorde det ikke.

Hvorfor lagrer Facebook ikke-offentlige og slettede videoer? Det viser seg at det sosiale nettverket ikke visste grunnen da det ble spurt, og det tok dem en uke å finne ut hvorfor det skjedde. Som svar på Select All anmodning om avklaring, Facebook forklarte at dette var på grunn av en feil: «Vi oppdaget en bug som forhindret utkast videoer blir slettet Vi sletter dem og beklager det inntrufne.».

På den ene siden er det trygt at Facebook ikke lagde utkastet til videoer med vilje. Men det sosiale nettverket har over 2,2 milliarder brukere. Kan du forestille deg hvor mange utkast videoer blir skapt hver dag, og til denne uken ble de alle lagret på Facebooks servere. Hvordan kan en så stor mengde data gå ubemerket i årevis?

Denne nære granskningen av Facebook er sikkert satt til å fortsette da det sosiale nettverket forsøker å gjenvinne tillit med sine brukere og regjeringer over hele verden. I mellomtiden kan du velge å slette kontoen din, eller som en mindre drastisk tiltak hvorfor ikke beskytte dine data mens de fortsatt bruker det sosiale nettverket ved å installere Facebook Container Firefox add-on.

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*